"Den vackraste stunden i livet var den när du kom"

- Lars Winnerbäck

Tänk att få hålla sin nyfödda bebis i famnen. Varm och mjuk. Ett helt nytt liv. Med pyttesmå tår, en liten liten näsa och långa, svarta ögonfransar. Snälla, stanna tiden!

Den första tiden som förälder är ibland både omtumlande och överväldigande. Borta är gravidkulan och istället har eran familj berikats med ett nytt liv, en bebis! Magiskt, skrämmande och underbart på en och samma gång. En ny människa att lära känna, en människa som ni ska skydda och uppfostra, som ni ska på följa på livets resa. En gåva.

En bebis är nyfödd en väldigt kort tid och snart har bebisens utseende förändrats. Den sköra lilla varelsen blir starkare, rundare och mer vaken. Det är svårt att minnas de där första, trevande veckorna. Veckorna då ni blev föräldrar. Kom och låt mig föreviga din bebis första tid i livet. Tiden kommer aldrig tillbaka!

Nyfödd­fotografering i Örebro

TRYGG FOTOGRAF

Jag är legitimerad barnmorska och mycket van med att hantera och arbeta med nyfödda bebisar. Att vara barnmorska är kanske världens bästa yrke och en av orsakerna till att jag blev just det är att jag verkligen älskar nyfödda bebisar. Med varsam hand guidar jag er och er bebis genom hela fotosessionen med den lillas behov i fokus. Hos mig är eran bebis i trygga händer.

UTVALD REKVISITA

Hos mig hittar du noggrant utvald och testad rekvisita. För mig är det viktigt med hållbarhet och eftertänksamhet vid konsumtion. Därför har jag valt att i största möjliga mån använda mig av närproducerade råvaror och återbruk. Hos mig hittar du bland annat fårskinn från Gotland, handstickade mössor av angoragarn från Hallagården och min morsmors mors mjölkspann.

MYSIG STUDIO

Som nybliven förälder kan det vara väldigt skönt att sitta ner och ta det lugnt en stund. Hos mig finns det alltid kaffe, te och gofika framdukat. Koppla av med ett magasin och njut av en len chokladpralin eller krispiga vindruvor och en bit brie. Studion är varm och mysig så varför inte ta en power-nap i fåtöljen? För bebisen finns skötbord, tvättlappar och blöjor lättillgängligt och fritt att använda.

Vi gjorde en nyfödd­foto­grafering hos Emelie och vi är så nöjda med alla de vackra fotografierna på vår son och vår familj tillsammans 🥰 Emelie har verkligen ett öga för att fånga det magiska med barn på bild. Mysig fotostudio och ett varmt personligt bemötande från första kontakt till leverans av bilder, rekommenderas varmt av oss för vi är supernöjda ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

- Fanny Oscarsson

Alps

FÖRFRÅGAN
NYFÖDDFOTOGRAFERING

En nyföddfotografering är speciell på flera sätt. Bland annat genom att du oftast bokar den redan när du är gravid. För att vara säker på att jag har tid för dig så rekommenderar jag att skicka en bokningsförfrågan efter ultraljudet i v 20. Jag tar enbart ett begränsat antal nyföddfotograferingar per månad just för att kunna säkerställa att det finns tid även om bebisen bestämmer sig för att komma före eller efter beräknat förlossningsdatum. Det går förstås bra att höra av sig även när bebisen är född, jag försöker alltid hitta tid för de yngsta.

Alps
Alps

BOKNING

Om jag har tid för en nyföddfotografering vid tiden för din beräknade förlossning så görs en bokning med preliminärdatum på BF. När din bebis är född så kontaktar du mig och vi bokar ett specifikt datum för er fotografering. En nyföddfotografering sker helst när bebisen är 5-10 dagar gammal. Bara 5% av alla nyfödda föds på ”rätt” dag - så jag räknar med att omboka alla nyföddfotograferingar :) Vid bokning betalar du fotograferingsavgiften på 1500 kr och den betalningen garanterar din bokning. Bilder och produkter köps till separat.

INFÖR FOTOGRAFERINGEN

Innan er fotografering så får ni utförlig information om vad som är bra att tänka på, vad ni ska ha med er och förslag på hur ni kan klä er. Även om ni bara har tänkt ta bilder på bebisen så rekommenderar jag verkligen att ta några bilder på hela familjen. De bilderna kommer att bli de mest värdefulla för erat barn. Inför fotograferingen så är det bra om ni har tänkt igenom vilken färgskala ni vill att fotograferingen ska gå i, och vad ni har tänkt göra med bilderna sen. Är målet en vacker tavla att hänga ovanför sängen i sovrummet eller har ni tänkt samla bilderna i ett album?

Alps
Alps

ER FOTOGRAFERING

När ni kommer till studion så börjar vi med att sitta ner tillsammans. Vi går igenom hur fotograferingen kommer att gå till och i samråd väljer vi ut vilken rekvisita som ska användas. Fotograferingen sker helt på bebisens villkor och det är alltid bebisens trygghet och komfort som kommer i första hand. Jag försöker alltid tillgodose föräldrarnas önskemål om poser och vinklar, men även om det inte alltid går att tillgodose så utlovar jag 20 fantastiska bilder till erat webbgalleri!

BILDLEVERANS

Jag väljer ut de 20 bästa bilderna från er fotografering. Dessa redigeras varsamt och presenteras sen i ett privat webbgalleri. Att bearbeta en bild är en del av konstformen inom fotografi och varje utvald bild redigeras för hand med mycket kärlek. Det kan därför ta upp till tre veckor innan ni får se era bilder. De bilder du väljer att köpa levereras både högupplösta, vilka passar att framkalla och förstora, och lågupplösta, vilka är anpassade för web och sociala medier. Alla bilder levereras både i färg och svartvitt. Beställningar under 10 bilder levereras via Dropbox och köper du 10 bilder eller fler så får du även bilderna på en vacker USB-sticka.

Alps
Innan jag hittade Emelie på Instagram så visste jag inte att det gick att få så här fina bilder på bebisar. Vi är så nöjda och tacksamma för de vackra bilderna som Emelie levererade!

- Felicia Karlqvist

FAQ nyföddfotografering

En nyföddfotografering görs helst när bebisen är mellan 5-10 dagar, men upp till 21 dagar brukar fungera bra. Då har bebisen kroppsminnen från att vara i livmodern och tycker om att ligga i de ihopkurade poserna som en klassisk nyföddfotografering fångar. Bebisen sover under den här perioden oftast både mycket och djupt så förutsättningarna för att få vackra, sovande bilder är som störst inom de tre första veckorna. Är din bebis äldre än tre veckor så kan vi göra en nyföddinspirerad fotografering, men med mer fokus på bebisen inlindad i vackra tyger och på bilder tillsammans med föräldrarna.


Jag tar ett begränsat antal nyfödda per månad, för att vara säker på att ha tid för alla bebisar. Bara 5% av alla nyfödda föds på ”rätt” dag - så jag räknar med att omboka alla :) Vi bokar en preliminär tid på BF och så hör du av dig så snart Du kan efter att bebisen har kommit så bokar vi in ett korrigerat datum.


Enbart i undantagsfall. Främst arbetar jag tisdag, onsdag och torsdag med fotografering men ibland fotar jag även i soluppgång eller solnedgång och då kan det hända att det blir på en helg för att fånga det bästa ljuset. Alla studiofotograferingar sker dock på vardagar.


En del bebisar somnar inte under en nyföddfotografering och då får man helt enkelt fota vakenbilder istället. Det blir också väldigt fint!


Självklart! När syskonen är med på nyföddfotograferingen så är det dock bra om en av föräldrarna eller någon annan bekant tar med barnen ut i lekparken precis utanför min studio, när syskonbilderna är tagna. Det finns tyvärr inte så mycket att leka med i min studio och för att kunna få sovande nyföddbilder så krävs lugn och ro.


Senast efter tre veckor är dina bilder färdigredigerade och presenters för dig i ett privat onlinegalleri. Där visas de 20 bästa bilderna från fotograferingen. Nu kan du välja vilka bilder du vill köpa. Bilderna levereras via Dropbox och/eller USB-sticka efter att betalningen är erlagd.


En nyföddfotografering hos mig tar 3-4 timmar och kostar 1500 kronor. Då ingår en lågupplöst digital bildfil. Högupplösta bildfiler köps till separat. Fotograferingsavgiften betalas in i samband med bokningen. Din fotograferingstid är inte bokad förrän avgiften är erlagd och du fått en bokningsbekräftelse. Du kan betala via Swish eller bankkonto.


Min studio finns i Örebro, Rosta i Stjärnhusen på adressen Östra Vintergatan 78.


Vad roligt att du vill boka mig! Nu skapar vi något vackert tillsammans! Skicka en bokningaförfrågan här!
Men alltså skojar du?!
Hur fint? Bilderna är helt underbara,
jag älskar dem!!

- Hanna Vikberg

Alps

Din investering


•   Upp till fyra timmars fotografering i studio
•   Lån av noggrant utvald rekvisita såsom tyger, plädar, korgar, mössor och hårband
•   Omsorgsfull redigering av de 20 bästa bilderna till ert privata onlinegalleri
•   En lågupplöst digital bildfil
•   BONUS: Halva priset på en Gravidfotografering!

(Digitala bildfiler och fotoprodukter är inte inkluderade i priset utan köps till separat)


1500 kronor

Fotograferingsavgiften, 1500 kronor, betalas i samband med bokning. Fri ombokning. Fri avbokning med full återbetalning fram till 24 h innan fotograferingstillfället.

Skicka en förfrågan!
HEM
PORTRÄTT
PRISGUIDE
KONTAKTA MIG

• Följ mig på Instagram •

.
    hej@emeliejohansen.se
     070-414 40 96 (sms)
     Västra Vintergatan 9, ÖREBRO
     emeliejohansen.photo
Powered by EMELIE JOHANSEN PHOTOGRAPHY